Heerlijke eiwitrijke smoothie recept!😍🦾

Aardbeien-Banaan Eiwit Smoothie:

 • Ingrediënten:
  • 1 rijpe banaan
  • 150 g verse aardbeien
  • 200 ml magere melk (of amandelmelk)
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 schepje vanille-eiwitpoeder Whey Machine Pro

Gemakkelijk en eenvoudig

 • Bereidingswijze:
  1. Snijd de banaan in plakjes en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  2. Doe de plakjes banaan, aardbeien, magere melk, honing (indien gewenst), chiazaad en vanille-eiwitpoeder in een blender.
  3. Blend alles tot een gladde en romige smoothie.
  4. Proef en voeg indien nodig meer honing toe voor extra zoetheid.
  5. Giet de smoothie in een glas en geniet ervan als een verfrissende en eiwitrijke drank.

Dit eiwitrijke recept, de Aardbeien-Banaan Eiwit Smoothie, heeft verschillende voordelen:

 1. Spierherstel en -opbouw: Eiwitten zijn essentiële bouwstenen voor het herstellen en opbouwen van spieren. Deze smoothie bevat vanille-eiwitpoeder, waardoor het een goede bron van eiwitten is. Het helpt bij het herstel van spieren na fysieke activiteit en ondersteunt spiergroei.
 2. Verzadiging: Eiwitten hebben de eigenschap om je langer een vol gevoel te geven. Door deze smoothie te drinken, kun je langer tevreden en verzadigd blijven, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt.
 3. Voedingsstoffen: Naast eiwitten bevatten aardbeien en bananen ook andere belangrijke voedingsstoffen. Aardbeien zijn bijvoorbeeld rijk aan vitamine C, antioxidanten en vezels, terwijl bananen kalium en vitamine B6 bevatten. Door deze smoothie te drinken, krijg je een goede dosis voedingsstoffen binnen.
 4. Energieboost: De combinatie van koolhydraten uit de banaan en eiwitten uit het vanille-eiwitpoeder zorgt voor een goede bron van energie. Het kan je helpen om je energieniveau op peil te houden en je een opkikker te geven gedurende de dag.
 5. Gemakkelijk te maken: Deze smoothie is eenvoudig te bereiden en kan snel worden gemaakt. Het is een handige optie voor een drukke ochtend of als je behoefte hebt aan een snel, voedzaam tussendoortje.

Kortom, deze eiwitrijke smoothie biedt voordelen zoals spierherstel, verzadiging, belangrijke voedingsstoffen, een energieboost en gemak in de bereiding. Het is een heerlijke en voedzame keuze voor een eiwitrijk drankje. Bekijk onze 5 heerlijke smaken van de whey machine pro!